Då ska du byta vindruta:

En spricka i vindrutan försämrar både sikten och säkerheten. Därför är det viktigt att byta sprucket bilglas så fort skadan upptäcks. Vindrutan är en bärande del av moderna bilars kaross och agerar även stöd mot krockkudden vid passagerarsidan om olyckan skulle vara framme.

En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil. sen är det alltid viktigt se bra ut

 

När vindrutan är sprucken, har fler än 3 stenskott eller om stenskottet är placerat mindre än 5 cm från fönsterkanten behöver rutan bytas. Den kan också behöva bytas om stenskott är placerat i siktfältet. Är du osäker på om din vindruta går att laga eller behöver bytas? Kom förbi oss så kikar vi på detta. 

När det gäller panoramatak så Ingår den i din vagnskadeförsäkring och täcks inte av Glasförsäkringen pga. Det är en karossdel.

Går det på försäkringen att byta vindruta?

Ja, det gör det om du har en försäkring som täcker glasskador. Du behöver bara stå för självrisken som är lite olika mellan försäkringsbolagen. Att byta bilglas påverkar varken din bonus eller premie hos ditt försäkringsbolag. Ta Kontakt med ditt försäkringsbolag för mer Info gällande självrisker. Eller fråga oss så hjälper vi dig.

 

Passa på & byta rutan hos oss när du ändå är här så slipper du vara av med bilen mer än nödvändigt.